Over het ontwerp

Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar mondkapjes. De mondkapjes zijn niet medisch en ook niet van dezelfde kwaliteit als mondkapjes die wordt gebruikt door medisch personeel. Op deze pagina lees je meer over het ontwerp en het onderliggende onderzoek.

Materiaal

De mondkapjes zijn van een drie-laags ontwerp met twee buitenlagen van 100% katoen en één tussenlaag waarin je een beschermend filter kunt doen. De buitenlagen zijn herbruikbaar en kunnen gewassen worden. Met een in het mondkapje bevestigd staaldraadje kun je het masker rond de neus buigen voor optimale aansluiting met het gezicht. 

Leuke printjes

Ondanks dat er tegenstrijdige berichten zijn over de effectiviteit van het dragen van mondkapjes, schijnen mondkapjes (mits deze op de juiste manier worden gebruikt) betere bescherming dan het niet dragen van mondkapjes. Je ziet de mondkapjes meer en meer op straat. Wij vinden het belangrijk dat het ontwerp en patroon niet alleen veilig is, maar ook mooi. Vandaar dat we een aantal leuke printjes aanbieden!

over het ontwerp van stoffen mondkapjes

Bouwsteen 1

Een goede aansluiting met het gezicht is belangrijk voor de functionaliteit van een mondkapje. Professionele FFP maskers worden mede getest op de lucht-lekkage van een masker langs het gezicht. De meeste lucht ontsnapt tussen de neus en wangen door.

Onze conclusie: om deze reden bevestigen we een staaldraadje in de mondkapjes die je om de neus kan buigen. Zo sluit het masker optimaal aan op het gezicht.

Bouwsteen 2

Het drie-laags ontwerp van onze mondkapjes bestaat voor twee lagen uit 100% katoen. Deze keuze is gebaseerd op dit onderzoek van Cambridge University. De onderzoekers bekeken welke huis-tuin-en-keuken materialen het meest geschikt zijn voor het gebruik in mondkapjes.

Hun advies luidt als volgt:

  • Het gebruik van meerdere lagen zorgt voor een beter masker
  • Katoen geeft de beste balans tussen bescherming en ademgemak. Dit is belangrijk wanneer je maskers voor langere tijd draagt

Onze conclusie: we gebruiken twee lagen katoen omdat dit het mogelijk maakt leuke stof-patronen te gebruiken. Echter, er is een nog een laag nodig voor extra veiligheid (zie bouwsteen 2).

Bron: Davies, A., Thompson, K. A., Giri, K., Kafatos, G., Walker, J., & Bennett, A. (2013). Testing the efficacy of homemade masks: would they protect in an influenza pandemic?. Disaster medicine and public health preparedness, 7(4), 413-418.

 

DRIE ONTWERPEN
Mooie en beschermende mondkapjes.

stoffen mondkapje blauw

3-laags Mondkapje (blauw patroon)

25.00 Product bekijken
stoffen mondkapje geel kopen

3-laags Mondkapje (geel patroon)

25.00 Product bekijken
stoffen mondkapje wit kopen

3-laags Mondkapje (wit patroon)

25.00 Product bekijken