Hoe veilig zijn de mondkapjes?

In de strijd tegen o.a. het corona virus zijn mondkapjes een aanvullende veiligheidsmaatregel, maar niet de belangrijkste. Het is bijvoorbeeld belangrijker om je handen geregeld goed te wassen, afstand te bewaren van anderen en te niezen of te hoesten in je ellebogen. Onze mondkapjes hebben drie lagen en een goede aansluiting bij de neus waardoor virusdeeltjes afgevangen worden. Dit is echter nooit honderd procent en onze mondkapjes bieden dan ook geen garantie. 
Hoe gebruik ik het mondkapje?
  • Raak nooit het mondkapje zelf met je vingers aan, maar pak altijd de elastiekjes. Op de voorkant kunnen virussen zich verzamelen.
  • Gebruik een mondkapje niet te lang achter elkaar en gooi de mondkapjes na gebruik direct in de was. Onze mondkapjes kunnen op 60 graden gewassen worden hetgeen virussen zal doden. 
  • Zorg dat het mondkapje zo goed mogelijk aansluit rond de neus en mond. Gebruik hiervoor de ijzeren neusbeugel die in het mondkapje bevestigd zit.

Wanneer heeft een mondkapje zin?

  • Als je zelf symptomen van bijvoorbeeld het corona virus vertoont, dan bescherm je anderen door een mondkapje te dragen.
  • Als je moeite hebt om niet te veel aan je mond of neus te zitten dan kan een mondkapje dit voorkomen. Dit is zinvol omdat het risico dat je jezelf met je handen besmet door het gezicht aan te raken, aanzienlijk is.
  • Als het dragen van een mondkapje je een veilig gevoel geeft.
DRIE ONTWERPEN
Mooie en beschermende mondkapjes.

stoffen mondkapje blauw

3-laags Mondkapje (blauw patroon)

25.00 Product bekijken
stoffen mondkapje geel kopen

3-laags Mondkapje (geel patroon)

25.00 Product bekijken
stoffen mondkapje wit kopen

3-laags Mondkapje (wit patroon)

25.00 Product bekijken